Ingediend
In behandeling
In uitvoering
In evaluatie
Afgerond

NL Crit Series

status: afgerond

Regelgeving op maat voor een nieuwe discipline

Een eigen, op maat gemaakt, reglement voor Fixed Gear wedstrijden in Nederland. Gerealiseerd om deze wedstrijden onder auspiciën van de KNWU te kunnen verrijden met als bijkomend voordeel dekking via de KNWU verzekering.

Bij het opstarten van de Fixed Gear wedstrijden en competitie in Nederland werd vrijwel direct de samenwerking met de KNWU gezocht. Binnen de bestaande regelgeving konden deze wedstrijden niet worden opgenomen onder andere door afwijkende eisen aan de fiets en sporters. Via een eigen, vanaf scratch, opgebouwd Fixed Gear Events reglement is deze ruimte wel gecreëerd. Daarnaast heeft de KNWU het organisatiecomité gefaciliteerd met 40 transponders om de uitslagverwerking conform de KNWU eisen te registreren.

De kalender van de NL Crit Series, voorheen Vast Verzet Bokaal, breidt zich steeds verder uit met wedstrijden over het hele land en trekt veel buitenlandse rijders. Het niveau van de wedstrijden en de organisatie is hoog en daarmee aantrekkelijk om deel te nemen. Naast eigen wedstrijden worden de Fixed Gear wedstrijden steeds vaker als rubriek opgenomen in het vertrouwde wedstrijdaanbod zoals afgelopen jaar het geval was bij de Draai van de Kaai.

Top