Ingediend
In behandeling
In uitvoering
In evaluatie
Afgerond

Future Series by eXtropy

status: in uitvoering

Jeugdrenners op een competitieve manier laten kennismaken met alle aspecten van het baanwielrennen.

Wielervereniging AR & TV de Adelaar lanceert een nieuwe baancompetitie voor jeugdrenners, de ‘Future Series by eXtropy’. Samen met IT-bedrijf eXtropy heeft de Apeldoornse wielervereniging deze competitie in het leven geroepen. Het primaire doel is om jeugdrenners op een competitieve manier kennis te laten maken met alle aspecten van het baanwielrennen.

5 Wedstrijdrondes

De nieuwe competitie start dit jaar in Apeldoorn en bestaat uit vijf wedstrijdrondes, waarbij alle onderdelen van het baanwielrennen aan bod komen. Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek. Het baanwielrennen zit in de lift door de successen van de Nederlandse baanploeg. Dit zorgt voor een groei in het aantal jeugdrenners op de wielerbaan. Via de Future Series wordt een degelijke basis gelegd en komt de jeugd in aanraking met alle wedstrijdvormen in de discipline baanwielrennen.

Programma

De wedstrijden worden gehouden op zaterdag 25 november, 2, 9 en 16 december en afgesloten met de finale op 6 januari in het Omnisport (De Voorwaarts 55 in Apeldoorn). Aanvang 10:00 uur.

Top