Wat is de Proeftuin

De proeftuin is de plek waar we de ruime voor pilots, testen en experimenten in de georganiseerde wielersport mogelijk maken. Goede voorstellen en suggesties zijn er voldoende maar wat is het daadwerkelijke effect hiervan in de praktijk? Via de proeftuin maken we ruimte in de reglementen of andere belemmerende factoren om dit in de praktijk te testen.

Stap 1
Dien je project in via het projectformulier in de rode balk aan de rechterkant van de site.

Stap 2
Je project wordt besproken door het proeftuinteam. Dit team bestaat uit een vaste kern en wordt afhankelijk van het onderwerp, de regio en de discipline aangevuld met relevante personen uit bijvoorbeeld de betreffende sporttak commissie of het district danwel afdeling.
Dit team bekijkt de ideeën en let hierbij specifiek op:

  • Of het idee past binnen de visie en doelstellingen van de KNWU
  • Of een veilige en verantwoorde sportbeoefeningen gegarandeerd kan worden
  • Welke reglementen of andere belemmeringen vrijgesteld zouden moeten worden en of dit mogelijk gemaakt kan worden

Stap 3
Kan aan alle criteria worden voldaan dan is er groen licht om te gaan uitvoeren. Als indiener kun je dus in de praktijk aan de slag. Het is nu officieel een proeftuinproject en wordt opgenomen in het overzicht van projecten waar de status en voortgang van het project te volgen is.

Is het project uitgevoerd? Dan helpen we je bij de evaluatie. Blijkt het een succes en iets wat verder in de wielersport uitgerold zou moeten worden? Denk bijvoorbeeld aan het blijvend wijzigen van reglementen. Dan brengen we dit in voor besluitvorming en verdere doorvoering in de sport.

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Top